Kan man bli kåt av att äta speciella saker?

Om du känner för att tända sexuellt finns de många knep varav ett är att äta olika saker som ska locka fram sexlusten! En sak du ska äta  är tryffel som ska vara bra för att höja potensen. Men allra kåtast blir du av osmakliga småkryp har det visat sig om man ska tro allt man läser!

Ingenting som kryper, fladdrar, slingrar, simmar eller krälar går säkert. Varken till lands, till sjöss eller i luften. Överallt jagar människan kärlekens mat. I tusentals år har det varit så, i Asien, på Stillahavsöarna, i Syd- och Centralamerika, i Afrika och Mellanöstern. Människan har ätit viss mat. Druckit hembryggda brygder. Gnidit in kroppen med sällsamma safter. Allt för att öka den sexuella uthålligheten.

Kan man bli kåt av att äta ostron?

I Europa har man länge förhållit sig kallsinnig. Ett populärt afrodiskt ämne man kunde köpa tidigare hade det säljande namnet ”Elddropparnas Kärlekskrut”. Analyser av det visade dock att det inte innehöll någon som helst potenshöjande ingrediens. Det fungerar bara med trons hjälp som så mycket annat. Det gäller förstås många mediciner och behandlingar. Att tro är halva segern.

Det finns tre typer av potenshöjande substanser

 1. Det första retar sinnena och ökar den fysiska dragningskraften och kapaciteten.
 2. Det andra gör sinnena omtöcknade och släpper på självkontrollen. Den inkluderar farliga droger som opium, heroin, kokain och LSD.
 3. Den tredje typen är hemliga brygder och ämnen som tillförs för att bryta ner personens motståndskraft.

Ginseng höjer sexlusten

Ginseng har världsrykte som potenshöjande medel och har länge använts som naturlig lusthöjare av sexlusten. Roten växer i Kina, Korea, Sibirien och Nordamerika. Den röda roten är mera åtråvärd än den gula. Namnet ginseng betyder ”mänsklig rot”. En perfekt rot liknar också ”en naken kropp av en välbyggd man”.

Män har mördat varandra i jakten på ginseng. Så stark är tron på dess potensökande effekt. En perfekt ginsengrot är också dyr. Den kostar tiotusentals kronor och räcker ändå bara i cirka en vecka för en person. 1982 testades sex personer i Storbritannien som fått äta var sin dos ginseng. Prafulla Mohanti, berömd författare från Indien, skar roten i bitar och lät den sjuda i fyra timmar. Han rapporterade:

Tanken och doften av den medan den kokade gjorde mig salig. Musklerna pirrade, särskilt låren. Jag saknade både min fru och älskarinna som båda var i Indien. Jag kunde inte somna, så upphetsad var jag. Till slut var jag tvungen att onanera mig till en befriande utlösning.

mat som gör dig kåt

Runt om i världen finns det saker att äta för att öka sexlusten

som En kemikalie kallad ”phenylethylamine” produceras i den mänskliga hjärnan när ett älskande par känner sexuell upphetsning. Den finns också i choklad, vilket tros förklara varför många människor tröstäter choklad när ett förhållande tar slut.

 • I Sverige anses råa ägg stärka potensen. Eller färska räkor och vitt vin. Till och med champagne och ostron lär vara bra. I andra länder sväljer man betydligt läbbigare saker med hull och hår.
 • Ett axplock från hela världen, serverar följande. Krokodilnjurar: Populära i Italien, i Egypten och på Madagaskar och områden kring Amazonfloden.
 • Alligatorstjärt: Kina, där den bästa effekten har uppnåtts av de som valt ett exemplar under en meter.
 • Ormburgare: Japan. På restaurangen ”Takayanagi” i Tokyo serveras bara små portioner. Orsak: ”För att undvika köbildning på offentliga toaletter”, som de lokala myndigheterna uttryckte det.
 • Amerikansk oxgroda: Sydamerika och Västindien där den serveras till turisterna som ”bergskyckling”.
 • Val: Eskimåerna äter njurarna råa. Liksom hjärtat och gallan.
 • Liten skinködla: Nordafrika. Skinken mixas med blötlagda löv, olivolja och honung.

I den oöverträffade kärleksboken, ”The Perfumed Garden”, rekommenderas en man som vill älska hela natten att följa detta recept:

Han skaffar ett antal färska ägg, steker dem i färskt matfett eller smör. De smörjes sedan med honung. Penslas noga. Han måste äta så mycket som möjligt med lite bröd. Han kan då vara säker på att natten är hans. Och att hans kåta tjejer kommer att bli fullständigt tillfredsställda.

Också i Storbritannien har man hört om äggens potensstärkande effekter. Tidningen ”The Sun” frågade psykiatrikern Jack Leedy om ägg kan säga något om älskarens personlighet. Jodå. Här följer äggande fakta:

 • Löskokta ägg: Lite petig och gnabbig läggning, tenderar att vara perfektionist.
 • Hårdkokta ägg: Impulsiv. Står med båda fötterna på jorden.
 • Förlorade ägg: Gör sig ingen brådska, uppskattar de verkliga finesserna i livet.
 • Ägg stekt på båda sidor: Lättsam, stadig, pålitlig, snäll och generös.
 • Stekt på ena sidan: Villig att chansa. Vet vad han vill i livet.
 • Äggröra: Harmonisk. God beslutsfattare.
 • Rått: Utmanar självaste Djävulen! Går sina egna vägar.

Saker att äta som ska vara potenshöjande

Pius V var påve och helgon. Han var också känd som kock, vars kulinariska mästerverk var en paj på tjurtestiklar. Rätten blev en favorit under renässansen. Och Pius den femte avslöjade så småningom sitt privata kärleksrecept:

Koka fyra tjurtestiklar i vatten och salt. Skär dem i tunna skivor och strö på peppar, salt, kanel och muskotnöt. Lägg lager av testiklarna i en pajform. Varva med lammnjurar, skinka, mejram, timjan och kryddnejlika. Grädda i ugn.

På Java äts krokodiltestiklar av äldre män som äktar unga flickor. I Marocko och Algeriet betraktas åsnetestiklar som en delikatess. Och medlemmar av Aruntastammen i Australien, äter med förtjusning kängurutestiklar före älskogen.

När spanjorerna införde tomatfrön från Sydamerika på 1600-talet, trodde de att tomaten var potenshöjare. Engelsmännen döpte den till ”kärleksäpple”. Amerikanarna kallar den så än. Fransmännen talar om pomme d’amour. Tyskarna om Liebesapfel.

Ett annat afrodiskt medel sägs vara vitlök. Bara kineser och fransmän säger att vitlöksätare är dåliga älskare.

I Hong Kong erbjuder man grisfett mixat med krossad vitlök. ”Bry dig inte om att det i halsen bränner, effekten du i byxorna känner”, rimmar man i reklamen för rätten.

Fransmännen äter sina sniglar med vitlök och persilja. Ett gammalt beprövat recept lyder: Koka sniglarna med lök och persilja. Fritera dem sedan i olivolja. Varpå de ska sjuda i rött vin i minst en timme. Garanterat potenshöjande, utlovas det!

Androstenol  i tryffel lockar fram lusten

Fransmän, italienare och grisar älskar tryffel. Deras huvudsakliga dragningskraft ligger i aromen. Och ryktet att väcka, ”erotiska och gastronomiska lustar både hos kjoltyg och skägg”.

Grisar används att leta tryffel, som är en delikat svamp. Suggorna är speciellt effektiva. Förmodligen för att de uppfattar doften av en substans kallad androstenol. Androstenol finns inte bara i tryffel, utan produceras också av vildsvin i deras testiklar. När vildsvinet blir sexuellt upphetsat, förs substansen upp till salivkörtlarna. Det räcker med en fläkt av det, för att suggan ska underkasta sig.

Det som är bra för svin är bra för människor. För att testa androstenolens effekter, lät Dr. Michael Kirk-Smith ett antal män och kvinnor se på bilder och poängsätta skönhet och sexuell upphetsning. Oetande, hade några av de mänskliga försökskaninerna utsatts för androstenol i luften. De gav också bilderna högre poäng än de som inte utsatts!

Även mjölk sägs höja sexlusten

”MilkDrinkers are better Lovers!”, utlovade Arla-mejerierna i Sverige för många år sedan. Låg det någon sanning i det? Ja, den berömda franska sexologen Jean Liebault fann att ris som kokats i fårmjölk var erotiskt stimulerande för den som ätit före sänggåendet.

300 år tidigare, rekommenderade den arabiska psykiatrikern Avicenna, män att dricka kamelmjölk med honung av samma orsak. Neros fru Poppaea höll 500 åsnor för att kunna bada i deras mjölk.

Idag badar emiraterna i Persiska viken i åsnemjölk och dricker den blandad med honung som potenshöjande medel.

Så det går precis lika bra att locka fram sexlusten med mjölk!